Liikuntaryhmä viittomakielisille käynnistyi KuoHuLab-hankkeessa

Lenkki saatiin tehdä syyskuisessa auringonpaisteessa.
Sauvakävelylle lähdettiin alkuverryttelyn jälkeen Väinölänniemen uimarannalta

Kuopiossa on käynnistynyt liikuntaryhmä viittomakielisille.

“Kyseessä on matalan kynnyksen liikuntaryhmä, jossa tarkoituksena on liikkua yhdessä, kokeilla uutta ja testata myös kaupungin liikuntapalveluita viittomakielisten näkökulmasta. Tavoitteena on antaa ideoita palveluiden kehittämiseksi. Toive liikkua vertaisryhmässä nousi esiin keväällä, kun Kuopion Kuurojenyhdistyksen jäsenet ja KuoHuLab-hankkeen työntekijät tapasivat”, kertoo hankkeessa mukana oleva ja liikuntaryhmää ohjaava lehtori Erja Anttonen.

Suunnittelutapaamiseen 20.8.18 saapui 16 osallistujaa Kuopion Kuurojenyhdistykseltä. Eri-ikäisten osallistujien toiveissa ovat vesijumppa, kävely ja sauvakävely, uinti, kuntosaliin tutustuminen ja kuntosaliharjoittelu, keilaaminen, frisbeegolf, jumppa ja kehonhuolto. Luvassa on tutustuminen sisäpyöräilyyn sekä mahdollisesti ryhmä käy myös retkellä sekä tutustumassa Kuopion kaupungin museoihin.

“Tarjolla on ryhmäliikuntaa, mutta lähden myös mukaan yksittäisen tai pienemmän ryhmän kanssa vaikka salille treenaamaan. Yhteistyötä tehdään Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelujen kanssa, erityisesti erityisliikunnasta vastaavien liikunnanohjaajien kanssa”, valottaa Anttonen.

Ryhmän ensimmäinen liikuntakerta oli sauvakävelylenkki Väinölänniemellä 1.9. Lenkille osallistui 11 viittomakielistä Kuopion Kuurojenyhdistykseltä. Kävelysauvat saatiin lainaan Kuopion kaupungin liikuntapalveluilta.

Lenkkeilymaastona Väinölänniemi on sopiva kaikenikäisille liikkujille.
Lenkin puolivälissä pyhsähdyttiin Väinölänniemen kärjessä.

Jatkossa ryhmä tapaa keskimäärin kerran viikossa, ja tapaamiset toteutuvat 20.8.‒15.12.2018. Seuraavalla kerralla vesijumpataan. Mahdolliset pääsymaksut ja tilavuokrat katetaan hankebudjetista.

Liikuntaryhmä viittomakielisille on osa Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Kuopion kaupungin KuoHuLab-hanketta. Hanke toimii oppimisen, kehittämisen ja innovoinnin laboratoriona. Hankkeessa tavoitteena on mm. Kuopion kaupungin palveluiden kehittäminen, alueiden erilaisten haasteiden ja ongelmien ratkaiseminen sekä uudenlaisten kokeilu- ja oppimisympäristöjen testaaminen ja pilotointi. Liikuntaryhmän toiminta sijoittuu hankkeen Esteetön kommunikointi ja osallistuminen –innovaatioalustaan.

 

Lisätiedot:

Lehtori (Humak) ja liikunnanohjaajaopiskelija (KAMK) Erja Anttonen, puh. 0400-349 245, erja.anttonen@humak.fi

Projektipäällikkö Kristiina Vesama, Humak, puh. 0400-349 381, kristiina.vesama@humak.fi