Hankkeessa syntyi juttu viittomakielisistä kuuroista ja käsitteestä soveltava liikunta

Hankkeemme tutkijalehtori Erja Anttonen on kirjoittanut aiheesta “Viittomakieliset kuurot ja käsite soveltava liikunta” Liikunta & Tiede 1/2019 -lehdessä. Juttu syntyi osana Humakin ja Kuopion kaupungin yhteistä KuoHuLab-hanketta sekä vuoropuheluna kuurojen yhteisöjen kanssa.

Vuoropuhelu kuurojen yhteisöjen kanssa toteutui useissa eri yhteyksissä syksyn 2018 aikana hankkeen kuurojen liikuntaryhmäläisten eli Kuopion Kuurojenyhdistyksen jäsenten, Kuurojen Liiton Itä-Suomen aluetyöntekijän Juha Oksasen sekä Suomen Kuurojen Urheiluliiton liikuntakoordinaattori Nelli-Sofia Tarvajärven kanssa. KuoHulab-hanke ja Erja Anttonen kiittävät lämpimästi tästä vuoropuhelusta, jota ilman artikkeli ei olisi syntynyt!

Tutkijalehtorimme Erja Anttonen on syksystä 2018 alkaen ohjannut matalan kynnyksen liikuntaryhmää kuuroille. Toiminta liittyy hankkeessa Esteetön kommunikaatio ja osallistuminen -innovaatioalustaan ja siihen liittyy myös erilaisia vaikuttamistoimia. Syksyn 2018 ajan ryhmänohjaus oli myös Anttosen liikunnanohjaajaopintojen orientoiva harjoittelu, josta hän on pitänyt blogia. Liikunnanohjaajaksi (AMK) Anttonen opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa, työnsä ohessa monimuotoryhmässä.